همزمان با افزایش مصرف گاز در فصل زمستان، مقامهای جمهوری اسلامی، مردم را به برخورد با «مشترکان پرمصرف» تهدید کردند. از سوی دیگر گاز صنایع و ۸۴۰ سازمان و نهاد دولتی و عمومی در استانهای مختلف قطع شد. رسانههای حکومتی از «زمستان سخت اروپا» به دنبال تنشهای جنگ اوکراین گفته بودند.
با ادامه بحران گازرسانی در ایران، مسلم رحمانی، مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز اعلام کرد گاز بیش از ۸۴۰ سازمان و نهاد دولتی و عمومی در پی اخطارها، قطع شده است.
او همچنین گفت که بیش از شش هزار و ٣٠٠ مورد اخطار قطع گاز داده شده و ۸۰۲ نهاد و دستگاه از ورود ماموران گاز به داخل سازمانشان ممانعت کردهاند که در صورت ادامه این روند، ضمن برخورد با آنان، نام این نهادها نیز اعلام خواهد شد.
در همین حال رحیم سلمانی نژاد، مدیرعامل شرکت گاز استان زنجان، گفت که با هدف تامین گاز خانگی و تجاری، سوخت ۴۸ واحد تولیدی و صنعتی در این استان از جمله صنایع سیمان، آجرپزی و نیروگاههای کوچک و بزرگ قطع و مصرف گاز صنایع فولاد و دیگر صنایع نیز محدود شده است.
پیش از این انجمن سیمان اعلام کرده بود گاز ۵۰ کارخانه سیمان کشور به صورت تقریبی قطع شده است.
دستاندرکاران صنایع اما در ماههای گذشته به قطع گاز اعتراض کردهاند.
در همین حال محمدرضا پاکسیما، مدیر کارخانه احیای مستقیم فولاد غدیر ایرانیان، گفت که قطع گاز واحدهای تولیدی آهن اسفنجی، آسیبهای جبرانناپذیری در روند تولید فولاد کشور ایجاد کرده است.
در پی مصرف بالای گاز از سوی برخی نهادهای دولتی در استان یزد نیز گاز در شرکت گاز، استانداری و فرمانداری یزد قطع شد.
ادارههای استان گیلان هم که پنجشنبه هفته گذشته برای صرفهجویی در مصرف گاز تعطیل شده بودند، اعلام کردند ممکن است این تعطیلی در هفتههای آینده ادامه پیدا کند.
همزمان با افزایش مصرف گاز مقامات استانهای مختلف خواستار صرفهجویی مردم شدند.
منوچهر فلاح، مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان، گفت که در صورت عدم کنترل مصرف، با مشترکین پرمصرف برخورد میشود.
از سوی دیگر در روزهای گذشته گزارشهایی درباره کمبود گاز مایع در برخی مناطق استان سیستان و بلوچستان که گاز لولهکشی ندارند، از جمله زابل، منتشر شده است.
با این حال احمدرضا غلامی، مدیرعامل شرکت پرسی ایرانگاز، علت کمبود گاز مایع در این استان را افزایش مصرف گاز به دلیل کسر ۱۰۰ لیتر از سهمیه کارت سوخت خودروها و افزایش چشمگیر قیمت نفت سفید ذکر کرد.
کمبود گاز در حالی رخ داده که در ماههای گذشته نیروگاههای ایران برای صرفهجویی در گاز، مازوت مصرف میکردند و این موضوع همچون روند سالهای اخیر، باعث آلودگی در شهرهای بزرگ شده است.
در همین حال خبرگزاری ایسنا نوشت که تنها در سال ۱۳۹۸ حدود ۱۲ میلیارد لیتر گازوییل و نفت کوره با ارزش بیش از پنچ میلیارد دلار برای جبران کمبود گاز توسط نیروگاهها سوزانده شده است.
کمبود گاز در ایران در حالی رخ میدهد که مقامات جمهوری اسلامی از ماههای گذشته اعلام کرده بودند به دلیل حمله روسیه به اوکراین و کاهش صادرات گاز روسیه به اروپا، «زمستانی سخت» در انتظار شهروندان اروپایی خواهد بود.