حملات شیمیایی به مدارس کشور با عنوان «حملات تروریستی» و «حملات بیولوژیک» به سرعت در حال گسترش است و عاملانش در روزهای گذشته دانشآموزان دبستانی را نیز هدف قرار دادند. بیشترین حملات به دبیرستانهای دخترانه صورت گرفته اما در مواردی حملات به دبیرستانهای پسرانه و خوابگاههای دانشجوهای دختران نیز رخ داده است.
این حملات از سه ماه پیش در نهم آذرماه ۱۴۰۱ در قم آغاز و جمهوری اسلامی پس از هفتهها انکار و سکوت، در نهایت «عمدی» بودن حملات «شیمیایی» را پذیرفت اما هیچ اقدامی برای جلوگیری از این حملات و معرفی آمران و عاملان انجام نداده است. بیتفاوتی جمهوری اسلامی در حالی که نهادهای امنیتی و نیروهای تندرو جمهوری اسلامی از جمله متهمان این حملات در افکار عمومی هستند، سبب خشم اولیا دانشآموزان و دیگر شهروندان شده است.
شمار حملات به مدارس در هر روز روند افزایشی یافته و به بیش از ۳۰ مدرسه در روز رسیده است. از سوی دیگر دامنه جغرافیایی حملات نیز به شکل عجیبی گسترش یافته بطوری که طی هفتههای نخست فقط مدارس قم هدف حمله قرار گرفتند اما اکنون مدارس چندین استان ایران و حتی شهرستانهای کوچک مورد حمله قرار میگیرند.
دانشآموزانی در پنج مدرسه در مشهد، یک هنرستان دخترانه در شیراز، دبیرستان دخترانه و دبستان پسرانه شاهد بقراط در نیشابور، مدرسه دخترانه پیام شاهد اصفهان، یک مدرسه غیرانتفاعی در آبیک، شش مدرسه در تبریز و مراغه، هنرستان عسگری ارومیه، دبیرستان دخترانه عصمت در ابهر ، مدرسه ابتدایی دخترانه شقایق و مدرسه ابتدایی پسرانه خوارزمی در زنجان، مدرسه دخترانه خیام اهواز، یک مدرسه ابتدایی پسرانه و یک دبیرستان دخترانه در هفتکل اهواز،مدرسه دخترانه در کوی ششصد دستگاه بندرعباس، مدرسه دخترانه متوسطه اول شاهد “نرجس” اسفراین، هنرستان دخترانه دکتر ایرج کمالی شیراز،مدرسه دخترانهای در کوهنجان شهرستان سروستان، مدرسه استقلال شهر کوهنجان و مدرسه ابتدایی دخترانه هفده شهریور یاسوج از جمله مدارسی هستند که صبح یکشنبه ۱۴ اسفند مورد حمله بیولوژیک قرار گرفتند و طی آن صدها دانشآموز راهی بیمارستان شدند.
درهمین ارتباط روزنامه «هممیهن» با محمدرضا هاشمیان فوقتخصص بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان «مسیح دانشوری» درباره مسمومیت دانشآموزان گفتگو کرده است.
هاشمیان گفته است: «با اینکه وزیر بهداشت اعلام کرده این مسمومیت خفیف بوده، اما باید تاکید کرد که این مسئله جدی است. باید هرچه زودتر منبع این مسمومیت مشخص شود تا پزشکان بتوانند آنتیدوت (پادزهر) آن را استفاده کنند و بدانند برای درمان افراد مسمومشده از چه دارویی استفاده کنند.»
به گفته وی، آنچه به نظر میرسد این است که در این اتفاقات از گازهای ترکیبی برای مسمومیت استفاده شده و بسیار هوشمندانه در حال استفاده است. وی افزوده: «دسترسی به این گازها برای افراد عادی امکانپذیر نیست. هرچند برخی گازها برای بیهوشی یا لاپاراسکوپی استفاده میشوند، اما اینطور نیست که در دسترس عموم باشند.»
این پزشک متخصص اضافه کرده است: «در برخی گزارشها افراد دچار بیحسی عضلانی یا فلج موقتی شدهاند. به هر حال ماجرا جدی است و میتواند حتی تاثیرات شدیدتری مانند مشکلات کلیوی و ریوی ایجاد کند.»
با اینهمه در خبرهای داخلی آمده است که یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش به دلیل نگرانی والدین در مسئله مسمومیت دانش آموزان «عذرخواهی» کرده و گفته است:«ما هم منتظر اعلام نتیجه از سوی نهادهای ذیربط هستیم. نگرانی اولیا را درک میکنیم، کمیته فوریتها تشکیل شده است.»
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه یک دستورالعمل کلی ویژه معلمان برای این روزها در نظر گرفته شده است، گفته است: «اول یکی اینکه معلمان اگر با چنین پدیدهای مواجه شدند بلافاصله محیط مزبور خالی شود. دوم اینکه اگر دانشآموزی دچار یک عارضه شد با پروتکل خاص به مراکز درمانی اعزام شوند. البته معمولاً اعزام به مراکز درمانی طولانیمدت نیست و افراد عمدتاً سرپایی مرخص میشوند و تنها دانشآموزانی که بیماری زمینهای داشتند بستری شدند. خیلی نباید جوّ را شلوغ کنند تا دانشآموزان تحت تأثیر قرار بگیرند.»
نوری در ادامه افزوده است: «حتماً دانش آموزان مراقب باشند در حین رفتن به مدرسه کسی وسیله مشکوکی در کیف آنها قرار ندهد. به مدیران و معلمان هم گفته شده که حتماً کلاسها پیش از آغاز به کار بازدید شود تا شیء مشکوکی در کیف و در کلاس وجود نداشته باشد.»
همچنین امروز بهادری جهرمی سخنگوی دولت سیزدهم به ریاست ابراهیم رئیسی معروف به «قاضی مرگ» در سخنانی اعلام کرده است: «عاملین حادثه مسمومیتها هم معرفی میشوند هم با آنها برخورد عبرت انگیزی صورت خواهد گرفت.»
مقامات جمهوری اسلامی گذشته از بیعملی و بیتفاوتی نسبت به این حملات، به فرافکنی و وقتکُشی نیز مشغول هستند. سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی نیز در یادداشتی مرتبط به این موضوع ادعا کرده: «دانش آموزان علائم بالینی مثل سرگیجه و سردرد داشتند اما هیچیک از تیمها نتوانستند در آن مقطع سرنخ قابل تاییدی از عامل مسمومیت پیدا کنند و چند نمونههایی هم که به دست آمد قطعیت لازم را نداشت.»
به ادعای این مقام مسئول، «آنچه که امروز در برخی مدارس رخ میدهد ناشی از مداخله مستقیم جریان نفاق و معاندین کشور است که تلاش دارند با گشودن جبهه جدیدی از جنگ ترکیبی فشارها را علیه دولت و ملت با برچسب نقض حقوق بشر تشدید کنند. سناریو خبیثانهای است. مسموم کردن دختران دانشآموز فقط از دست همان گروهکی بر میآید که پیشتر دستش به خون هفده هزار نفر از مردم ایران آغشته است. البته که این گروهک بدون اجازه از اربابان آمریکایی خود قدم از قدم بر نمیدارند.»
همزمان خانوادههای دانشآموزان در شهرهای مختلف دست به تجمع اعتراضی زدند. امروز یکشنبه ۱۴ اسفند هنگامی که مادران دانشآموزان در رشت مقابل اداره آموزش و پرورش این شهر به اعتراض جمع شده بودند، گاز اشکآور در میان آنها شلیک کردند!
فرافکنیهای از سوی مقامات جمهوری اسلامی در حالیست که بیش از سه ماه از نخستین مورد این نوع حملات میگذرد و تا کنون نه درباره نوع گاز و نه چگونگی این حملات و عاملان آن، هیچگونه توضیح قانعکنندهای به افکار عمومی داده نشده است آنهم در حالی که این حملات شیمیایی در فضایی بسته و قابل کنترل مانند مدارس صورت میگیرد. همچنین گسترش این حملات به شهرهای کوچک و بزرگ در سراسر کشور نیز این احتمال را که از سوی خود حکومت و گروههای وابسته به آن است بیش از پیش تقویت میکند.