روزنامه «جروزالم پست» چاپ اسرائیل از برگزاری رزمایشهای نظامی مشترک آمریکا و اسرائیل در روز سهشنبه ۸ آذر با شبیهسازی سناریوهای حمله به تاسیسات هستهای جمهوری اسلامی، خبر داد.
بر اساس این گزارش، این رزمایش که یکی از بزرگترین رزمایشهای نیروی هوایی اسرائیل در سالهای اخیر است، شامل پروازهای دوربردی مانند پروازهایی است که خلبانان اسرائیلی ممکن است برای رسیدن به ایران نیاز داشته باشند.
جروزالم پست همچنین نوشته است که این یکی از بزرگترین رزمایشهای هوایی مشترک اسرائیل با آمریکا در طی سالهای اخیر است و قرار است از روز سهشنبه تا پنجشنبه بر فراز دریای مدیترانه و اسرائیل انجام شود.
این رزمایش در پی امضای توافقنامهای بین واشنگتن و تلآویو انجام میشود که مطابق آن ایالات متحده برای کمک به اسرائیل در زمینه دفاع موشکی در مواقع جنگ حضور خواهد داشت و همین عامل گسترش مانورهای تمرینی مختلف مشترک بین دو کشور در طی سالهای اخیر شده است.
بالا گرفتن تنش میان اسرائیل و ایران
مقامات اسرائیلی در طی ماههای گذشته بارها اعلام کردهاند که ایران که دارای بیش از ۱۰۰۰ موشک بالستیک میانبرد و کوتاهبرد است، همچنان به قاچاق تسلیحات به کشورها و شبهنظامیان نیابتی خود در منطقه مانند حزبالله ادامه میدهد. ارتش اسرائیل پیش از این اعلام کرده بود که تخمین زده میشود ایران دارای زرادخانهای با شمار ۵۰۰۰۰ موشک در مرز شمالی اسرائیل است.
همزمان رسانههای اسرائیلی از افزایش سطح آمادگی ارتش این کشور و انجام اقداماتی برای آمادهسازی یک طرح نظامی معتبر علیه تاسیسات هستهای ایران خبر دادهاند.
جروزالم پست پیشتر در گزارشی نوشته بود که انتظار میرود بودجه دفاعی ۵۸ میلیارد شکلی تعیین شده برای ارتش اسرائیل در سال آینده، ارتش این کشور این امکان را خواهد داشت که با بودجهای در حدود ۳.۵ میلیارد شکل، معادل بیش از یک میلیارد دلار بر تهدیدات ناشی از ایران در سراسر منطقه تمرکز کند.
آویو کوخاوی، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل نیز هفته گذشته برای بحث درباره این رزمایش به واشینگتن سفر کرده بود که ناچار شد سفر هفته گذشته خود را یک روز زودتر از زمان برنامهریزی شده به پایان برساند. دلیل این بازگشت زودتر از موعد، بمباران مرگبار در اورشلیم بود. با اینحال، کوخاوی توانست با مقامات ارشد آمریکایی از جمله ژنرال مارک میلی و فرمانده «سنتکام»، ژنرال مایکل کوریلا دیدار و گفتوگو کند.
در سال گذشته، نیروهای ارتش اسرائیل و سنتکام چندین رزمایش مشترک و همچنین ماموریتهای عملیاتی برگزار کردهاند.
این همه در حالیست که اخیرا ایران با لغو یک طرفه سفر بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی از سایتهای این کشور، هرگونه همکاری خود با نهادهای بینالمللی را در این زمینه قطع کرده است.
پیشتر اسرائیل اعلام کرده بود که ایران با تسریع عملیات غنیسازی به زودی خواهد توانست به سوخت ۹۰ درصد غنیسازی شده لازم برای ساخت بمب اتمی دست یابد.