پس از آن کاخ سفید اعلام داشت که جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده بدون درنظر گرفتن منافع امنیتی واشینگتن، هیچ توافقی را با جمهوری اسلامی امضا نخواهد کرد، وزارت خارجه آمریکا نیز سهشنبه ۱۵ شهریور تاکید کرد که پاسخ رژیم جمهوری اسلامی به پیشنویس پیشنهادی برای بازگشت به توافق هستهای، کمکی به دستیابی به توافق نمیکند.
کاخ سفید همچنین اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا چه با حصول توافق هستهای با جمهوری اسلامی یا بدون آن برای رویارویی با همه سناریوهای احتمالی آمادگی لازم را دارد.
مقامات کاخ سفید نیز اعلام داشتند:«همانطور که به صراحت در مواضع خود بیان کردهایم، میخواهیم از این اطمینان حاصل کنیم که جمهوری اسلامی هرگز به سلاح هستهای دست نخواهد یافت و این هدف اصلی ما است».
از سویی رژیم جمهوری اسلامی سهشنبه از زبان علی بهادری جهرمی، سخنگوی خود مجددا خواستار حصول تضمینهایی قابلاطمینان و رفع همیشگی تحریمهایی شد که با خروج آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸ علیه این کشور اعمال و پس از آن در قالب فشارهای حداکثری تشدید شده است.
این موضع ایالات متحده در واکنش به پاسخ جمهوری اسلامی درباره پیشنویس پیشنهادی برای احیای توافق هستهای برجام در حالی بیان میشود که پیش از آن جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در رابطه با رویکرد کنونی جمهوری اسلامی در قبال تلاشهای بینالمللی برای رسیدگی به پرونده هستهای جنجالبرانگیز این کشور ابراز نآمیدی کرده است.
بورل دوشنبه ۱۴ شهریور در یک نشست خبری گفت که درباره رسیدن به توافق در مذاکرات احیای برجام، بدبین است و از نظر او، «شانس رسیدن به یک توافق، کمرنگ است.»