پخش زنده
Home » بین المللی » دو ناو جنگی جمهوری اسلامی به‌رغم فشارهای آمریکا در برزیل پهلو گرفتند

دو ناو جنگی جمهوری اسلامی به‌رغم فشارهای آمریکا در برزیل پهلو گرفتند

خبرگزاری «رویترز» گزارش داد که دولت لولا داسیلوا، رئیس‌جمهور برزیل، به‌رغم فشارهای ایالات متحده، سرانجام به دو کشتی جنگی جمهوری اسلامی اجازه داد روز یکشنبه در ریودوژانیرو پهلو بگیرند.

اداره بندر ریو در بیانیه‌ای اعلام کرد: «کشتی‌های جنگی IRIS مکران و IRIS دنا، هر دو صبح روز یکشنبه وارد این کشور شدند.»

رویترز در اوایل ماه جاری گزارش داده بود که برزیل، درخواست جمهوری اسلامی برای پهلوگیری این کشتی‌ها در ریو در اواخر ژانویه را، به‌عنوان تبعیت از دولت جو بایدن پیش از سفری که قرار بود به آمریکا داشته باشد، رد کرده است.

با این حال، با پایان سفر لولا داسیلوا، کشتی‌ها اجازه پهلوگیری در برزیل را پیدا کردند.

بر اساس این گزارش، دریاسالار، کارلوس ادواردو هورتا آرنتز، معاون رئیس ستاد نیروی دریایی برزیل، در اطلاعیه‌ای که روز ۲۳ فوریه در رسانه‌های این کشور منتشر شد، موافقت خود را برای پهلوگیری کشتی‌های جنگی جمهوری اسلامی در ریو بین ۲۶ فوریه تا ۴ مارس صادر کرده است.

ناظران می‌گویند که حضور ناوهای جنگی ایران در ساحل برزیل احتمالا موجب تیرگی در روابط دولت جدید برزیل با ایالات متحده آمریکا خواهد شد.

الیزابت باگلی، سفیر ایالات متحده در برزیل، در یک کنفرانس مطبوعاتی در اواسط ماه میلادی جاری، از برزیل خواسته بود تا اجازه لنگر انداختن به کشتی‌های جنگی جمهوری اسلامی را ندهد.

او در این کنفرانس مطبوعاتی گفته بود: «در گذشته، این کشتی‌ها تجارت غیرقانونی و فعالیت‌های تروریستی را تسهیل می‌کردند و از سوی ایالات متحده نیز تحریم شده بودند.»

لولا داسیلوا که از ماه ژانویه ریاست جمهوری برزیل را برعهده گرفته، پیش‌تر در سال ۲۰۱۰ به تهران سفر کرد تا با محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور وقت جمهوری اسلامی، دیدار کند. او قصد داشت به عنوان میانجی برای توافق هسته‌ای بین ایران و ایالات متحده اقدام کند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا، ۱۴ بهمن‌ماه و در ادامه تحریم‌های مربوط به ساخت و تحویل پهپادهای انفجاری جمهوری اسلامی به روسیه، دو ناو و ناوچه مکران و دنا را تحریم کرده بود.

بنا بر بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا، مکران نفتکشی متعلق به نیروی دریایی جمهوری اسلامی است که برای عملیات دریایی تغییر کاربری داده شده و قابلیت پرتاب پهپاد را پیدا کرده است. دنا نیز ناوچه‌ای است که در این سفر مکران را همراهی می‌کند و هر دو این کشتی‌ها در حال حاضر در حال انجام یک سفر بین‌المللی هستند.

این دو کشتی جزو اموال و دارایی‌های دولت ایران محسوب می‌شوند که از این به بعد چنانچه وارد قلمرو حاکمیت دولت آمریکا شوند، قابل توقیف خواهند بود.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

اگر هر کشور دیگری بخواهد به اتحادیه روسیه و بلاروس بپیوندد، ممکن است «سلاح‌های هسته‌ای برای همه وجود داشته باشد»

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس، دوشنبه ۸ خرداد گفت که اگر هر کشور دیگری بخواهد ...