مقام دستنشانده مسکو در شهر دونتسک در شرق اوکراین که از اواخر ماه سپتامبر گذشته به خاک روسیه ضمیمه شده، از کشته شدن 8 نفر در بمباران این شهر توسط ارتش اوکراین خبر داد.
خبرنگار «العربیه»، سهشنبه 15 آذر در ادامه به نقل از کانال تلگرامی شهردار دونتسک گفت: «شمارش مجروحان این بمباران ادامه دارد».
در حالی که به گفته وزیر دفاع روسیه، مراکز فرماندهی نظامی و مجتمعهای صنعتی اوکراین هدف قرار گرفتند، خبرنگار «العربیه» گزارش داد که دونتسک توسط نیروهای اوکراینی متقابلا با 10 فروند موشک گراد هدف حمله قرار گرفت.
«تروریسم هستهای»
از سویی کرملین با بیان این که حمله به نیروگاه هستهای زاپروژیا، «تروریسم هستهای» است، تاکید کرد که از دستیابی به صلح بلندمدت با اوکراین حمایت میکند، اما «اکنون فرصتی برای گفتوگو وجود ندارد.»
از سویی، فرماندار منطقه کورسک روسیه پیشتر با اعلام این که حمله پهپادی به فرودگاهی در این منطقه، باعث آتش گرفتن یک تانکر ذخیره سوخت شده است، افزود: «این حادثه خسارت انسانی نداشته و تمام امدادگران اورژانسی در منطقه که در مجاورت با مرز اوکراین واقع شده، مشغول به کار هستند.»
این در حالی است که به نوشته «نیویورک تایمز»، حمله به دو پایگاه هوایی در داخل روسیه، بخشی از یک طرح نظامی گستردهتر اوکراین است.
حملات پهپادی اوکراین
به گفته یک مقام اوکراینی، کییف دو پایگاه نظامی را در عمق صدها مایلی در داخل خاک روسیه، با استفاده از پهپادهایی که از خاک اوکراین برخاستهاند هدف قرار داده است و دستکم، دو هواپیما را در یکی از دو پایگاه روسیه منهدم کرده و به چندین هواپیمای دیگر نیز آسیب رسانده است.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که پدافند هوایی این کشور، شماری پهپاد پرتاب شده توسط نیروهای اوکراینی علیه دو فرودگاه در استانهای ریازان و ساراتوف روسیه را رهگیری کرده است.
رهگیری موشکهای روسیه
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین اعلام کرد که پدافند هوایی اوکراین، دوشنبه «بیشتر موشکهای» پرتاب شده توسط ارتش روسیه را سرنگون کرد که بدین ترتیب، مهندسان انرژی موفق به بازگرداندن برق به مناطق آسیبدیده از حملات روسیه شدند.
این در حالی است که به گفته فرماندار منطقه کییف، تقریبا نیمی از مناطق اطراف پایتخت در روزهای آینده پس از حملات موشکی دوشنبه روسیه به تاسیسات انرژی، بدون برق خواهد ماند.
هشدار دادستان دیوان کیفری بینالمللی
در این گیرو دار، کریم خان، دادستان دادگاه کیفری بینالمللی هشدار داد که تشکیل یک دادگاه ویژه برای پاسخگوکردن مسکو به دلیل ارتکاب جنایات جنگی در اوکراین، تهدیدی برای بیاثرکردن تحقیقاتی است که مراکز تحت امر او در این کشور انجام میدهند.
خان از جامعه بینالمللی خواست، به جای این کار، اقدامات خود را بر حمایت و تامین مالی دادگاه کیفری متمرکز کند.
به گفته او این دادگاه که هماکنون در حال تحقیق پیرامون اتهامات روسیه در مورد ارتکاب جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت است، با کسری بودجه مواجه است.
اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، هفته گذشته، تشکیل یک دادگاه ویژه برخوردار از حمایت سازمان ملل را برای محاکمه مقامات روسی به دلیل ارتکاب این جنایات، پیشنهاد کرده بود.